Jak nosit baret

Někdo nosí baret po celý rok, já ho upřednostňuji na podzim a v zimě. Nejradši mám totiž klasické barety vyrobené z vlny, a takový kousek vám v parných měsících velkou službu neudělá. Mám ráda jeho eleganci, to, jak dokáže i jednoduchý outfit posunout o stupeň výš, i skutečnost, že dokonale zakryje “bad hair day”. 

Líbí se mi, když barevně ladí s rolákem vykukujícím z podzimního trenčkotu, nebo když barevně rozzáří tmavý zimní kabát. Červený baret funguje skvěle, pokud je jediným výrazným prvkem jinak tmavého outfitu. To ostatně platí i u baretů všech výrazných barev. Pro podzim se přímo nabízí horčicová, cihlově červená nebo sytě modrá. 

A jak si baret nasadit, aby vypadal co nejlépe? 

První možností je posunout ho dozadu nad čelo, tak, aby přední vlasy volně rámovaly obličej. Tato varianta se skvěle hodí například pro ženy s ofinou - v jejich případě doporučuji umístit baret přímo za ofinu. 

INN_33778

Pokud je opravdu zima, osvědčí se vám, když si baret nasadíte hluboko do čela, skoro až k linii obočí. Budete tak mít schované i obě uši, vlasy opět přirozeně splývají kolem tváře. 

INN_33782

Nasazením na stranu si dodáte poněkud bohémský vzhled. Baret můžete přichytit pérkem do vlasů. 

INN_33783

Překvapivě dobře vypadá i na vyčesané vlasy, v tomto případě je pod něj zcela nebo zčásti schováte. Tak hodně vynikne tvar obličeje a lícní kosti. Přidejte výraznou rtěnku a máte postaráno o extravagantnější vzhled. 

INN_33784

Nezapomeňte baret za “stopku” stáhnout vždy trochu dozadu, předejde tomu, aby se vám kolem hlavy vytvořila neforemná “svatozář”. A myslete na to, že outfit s baretem je výrazný sám o sobě, nepotřebuje žádné další doplňky. Přílišná snaha a přezdobenost do francouzského stylu nepatří.

Široký výběr našich baretů naleznete zde.