Pruhovaný svetr: nadčasová klasika

Příchod jara znamená větší uvolněnost v oblékání. Silné tkaniny a pleteniny na nás v šatnících počkají minimálně do příchodu podzimu, jaro si rozumí se světlými odstíny a lehčími látkami. Jedním z kousků, které na jaře oceníte, je pruhovaný svetr. Do ženských šatníků ho přinesla už Coco Chanel. 

Vizionářka v oblasti ženské módy si proužky vypůjčila od námořníků. Během výletů do slavného francouzského přímořského letoviska v Biarritzu ji zaujala elegance střídajících se bílých a modrých pruhů z námořnických uniforem a už kolem roku 1913 zakomponovala pruhovaný svetr do své nabídky oblečení pro ženy. Položila tak základ klasice, kterou dnes najdete v šatníku snad každé Francouzky bez ohledu na věk, typ postavy a společenské postavení. 

Nabídka se dnes neomezuje jen na modrou a bílou. Velmi oblíbené jsou také kombinace černé s bílou a červené s bílou, objevují se i kousky laděné do žluta nebo do růžova. Jedno je však jisté. Pruhovaný svetr nebo tričko s dlouhým rukávem splňují dvě zásady chytrého šatníku - nadčasovost a snadnou kombinovatelnost. 

Pro každodenní styling bude dobře vypadat k džínům volnějších střihů s teniskami. Chcete-li vypadat elegantněji, oblečte si pruhovaný top pod delší sako a doplňte ho úzkými džínami nebo chino kalhotami. Na nohy obujte baleríny nebo lodičky s nízkými podpatky. Svetr s pruhy se dobře nosí také k minisukni. A v chladných ránech ho nechte vykukovat z polorozepnutého trenčkotu. 

Myslíte, že si ho také zamilujete? Ten svůj ideální najdete tady. Nasdílejte nám svoje fotky na instagram s hashtagem #zparizecz. 

INN_35842