Barvy francouzské elegance

Černá, bílá, béžová. Tyto barvy vám postačí jako základ pro vytvoření nadčasového a snadno kombinovatelného šatníku. Zdá se vám to nudné? Překvapí vás, jak elegantně a čistě bude vaše oblékání působit, pokud se přikloníte k umírněné barevnosti. 

Barevnou paletu později obecně přijímanou jako základ francouzské elegance zavedla v ženské módě Coco Chanel. Ve své tvorbě používala černou, bílou, béžovou, červenou a zlatou. Zejména černá byla její zásluhou doslova rehabilitována - z barvy určené výhradně pro smuteční šaty se stala královnou večerních rób a postupně pronikla do každodenního oblékání. Černým outfitem nic nezkazíte - pokud se nechystáte na svatbu, nenapadá mě žádná situace, v níž by byla černá vyloženým faux pas. 

Jste milovnicí pestrých modelů? Výborně. Pokud umíte s barvami zacházet, cítíte se v nich příjemně a víte, jak je kombinovat, máte vyhráno, a určitě vám nebudu radit, abyste se jich vzdávala. Pokud ale nad obsahem své skříně po ránu tápete a marně přemýšlíte, jaký barevný top sladit s květovanou sukní, možná vám pomůže v šatníku na barevnosti poněkud ubrat, popřípadě zainvestovat do několika kousků v základní paletě. Ty vám poslouží jako úhelný kámen pro nespočet kombinací. 

Jedna kvalitní černá sukně vám vydrží mnoho let. Dbejte na to, aby její střih lichotil vaší postavě, a vždycky budete mít k čemu obléknout všechny ty barevné topy, které máte ve skříni. Ano, i ten s plameňáky z letní dovolené. Ve skříni určitě upotřebíte i klasické černé kalhoty a koktejlky, tradičně nazývané “malé černé”. A černý rolák je kapitolou sám o sobě. Bílá není natolik univerzální, už jen kvůli tomu, že snadno přitahuje kapky omáčky z vašeho oběda, kombinovat se vám ale bude výborně. A o béžové platí totéž co o černé: rozhodně se nemusíte bát být v ní oblečená od hlavy až k patě a vypadá výborně na kabátech. Na jaře určitě zainvestujte do béžového trenčkotu, pokud ho ještě nemáte. 

Při jednoduché barevnosti si můžete vyhrát s barevnými akcenty - pro francouzský šmrnc doporučuji červenou nebo růžovou, nebojte se ale přidat jakoukoliv barvu, která vás osloví. Jednoduchý outfit to unese.