Pařížské grafiky jako dárek k objednávce

Od října vás v balíčku s objednávkou překvapí malý dárek pro milovníky Francie. Na tvrdém papíru ve formátu A5 vytištěná autorská grafika s výjevem z pařížského života, kterou přímo pro zPaříže.cz vytvořila mladá talentovaná výtvarnice Eliška Štěpová. 

“Grafiky pro zPaříže.cz jsou v trochu jiném stylu, než obvykle kreslím, takže to pro mě byla docela výzva, ale zábavná,” říká Eliška o procesu tvorby. “Chtěla jsem, aby ilustrace vyzařovaly tradiční pařížskou atmosféru, proto jsem do nich zakomponovala uličky, kavárny, Eiffelovku a elegantně oblečené ženy během běžných každodenních činností, zároveň jsem se ale snažila, aby nepůsobily prvoplánově, protože tato tvorba k tomu může svádět. Doufám, že se to povedlo a že se budou motivy zákaznicím líbit,” dodává. Elišku a ukázky její práce můžete sledovat na instagramu vesmirna_eliss.

První ilustrace zobrazuje tradiční francouzskou kavárnu se stolečkem na chodníku, u nějž si žena v baretu čte noviny, v pozadí vidíme baziliku Sacré-Cœur. Ilustrace má výraznou podzimní atmosféru s padajícími listy a zemitou barevností. 

Druhý výjev je pro Paříž také velmi typický: mladá žena s vlajícími vlasy pod šátkem projíždí na kole náměstím s trhem, v pozadí vidíme Eiffelovu věž a celý obrázek má pro změnu jarní ráz. 

Věříme, že vám ilustrace jako dárek k objednávce udělají radost. Můžete je použít jako záložku do knihy (i když celkem velkou), můžete si je zarámovat a pověsit na zeď, můžete je dát pod magnetku na ledničku. A protože budeme časem přidávat další motivy, můžete si dokonce vytvořit vlastní sbírku. Pokud upřednostňujete konkrétní motiv, napište si o něj do poznámky k objednávce. 

Dejte nám vědět, jak se vám nové ilustrace líbí!