Sváteční outfity: Barevná klasika i zlatý třpyt

První sníh je za námi, před námi je naopak první adventní neděle, a to znamená začátek svátečního období. Advent je čas, kdy bychom se měli duchovně připravit na Vánoce. Je to také období radosti, oslav a obdarovávání. Pravděpodobně vás čeká alespoň jeden vánoční večírek, nějaké setkání s přáteli, ale hlavně štědrovečerní večeře a božíhodové obědy s širší rodinou. Možná už přemýšlíte, co si obléknete. Inspirujte se letos u nás!

Předvánoční období mám velmi ráda - v módě nám totiž dovoluje o dost víc, než při běžném provozu. Kvůli často už mrazivým teplotám rádi nosíme hebké pletené oblečení. Vánoční večírky jsou příležitostí obléct flitry a třpytivé šaty, společenské události jako adventní koncerty zase možnost sáhnout po slavnostnějších modelech, které během roku tak často nevyneseme.

Hlavními barvami Vánoc jsou tradičně zelená, červená a zlatá. Zelená odkazuje na vznik nového života - Ježíše Krista, její symbolika ale pochází ještě z předkřesťanských dob, kdy se jako posvátná rostlina uctívala stálezelená cesmína. Její červené bobule nám daly druhou barvu Vánoc, a kombinace zelené a červené je o Vánocích skutečně nesmrtelná. Zlatá je pak barvou hojnosti a bohatství a odkazuje ke zlatu, které dostal Ježíšek po svém narození od jednoho ze Tří králů. Právě proto i v dnešních dobách v obchodech najdeme tolik blýskavých svátečních modelů. 

Letos nezůstáváme pozadu ani my. Miluji pestrobarevné a bláznivé vánoční svetry - u nás je ale nehledejte, přece jen nepatří mezi nejsofistikovanější kousky svátečního stylingu. Místo nich jsme pro vás připravili dvoje krátké šaty jako dělané na party - jedny zlaté, pro ty, kteří se chtějí blýsknout, a jedny v černé barvě s tmavými květy. Tmavě zelenou nám zastupuje letošní novinka - nadýchaná midi sukně v barvě jehličí, která vypadá fantasticky s přiléhavým černým roláčkem. Klasický vánoční model je také tvídová midi sukně v zeleno-černo-zlaté tartanové kombinaci.

Pro slavnostní příležitosti máme poněkud opulentní dlouhou černou sukni s plastickým vzorem, kterou můžete vynést do divadla i na koncert do Rudolfina. Milovníkům červené doporučuji doplnit o zlaté třpytivé doplňky úpletové minišaty značky Nathael Paris, a velkou letošní peckou našeho eshopu jsou volné kostkované midi šaty v černo-červené, které nosíme s páskem i bez. Vedle nešlápnete ani s černou midi sukní z úpletu, která je natolik univerzální, že ji nosíme po celý podzim a zimu, a výborně se hodí k lehkému červenému kardiganu z bavlny

Každý sváteční outfit můžete vylepšit třpytivou kabelkou ve tvaru vánoční koule. Doufáme, že si svůj vysněný vánoční kousek letos vyberete i Vy a těším se na Vaše fotky!